צור קשר
מכתבי תודה
חדשות ופרסומים
תחומי התמחות
אודות
עמוד הבית
More
החוק בישראל המסדיר את עניין מינוי האפוטרופוס הוא חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 (להלן: "החוק").
מקור המילה "אפוטרופוס" הוא בשפה היוונית, ומשמעותה "ממונה". האפוטרופוס הוא מעין שומר, אדם המתמנה לפעול באחריות ובשיקול דעת לטובתו של אדם אחר.
חוק הירושה, תשכ"ה – 1965, מסדיר את נושא הירושות והצוואות.החוק קובע כי במות אדם, עובר עזבונו ליורשיו.מי הם היורשים? יורשיו יכולים להיות יורשים לפי דין, או יורשים לפי צוואה.
היורשים על פי דין:הם בן זוג של המוריש, ילדיו, צאצאי ילדיו, הוריו וצאצאיהם והורי הוריו וצאצאיהם. בן זוג המוריש יירש את המיטלטלין, לרבות המכונית, השייכים למשק הבית המשותף – בתנאי שחי עם המנוח למעלה משלוש שנים.
חתימה על הסכם גירושין היא הדרך היעילה, הנעימה והטובה ביותר להביא את הנישואין אל סופם.
תמיד עדיף שהצדדים הם אלו שיחליטו ויסכימובעצמם בנוגע לסוגיות הרבות המרכיבות את ההסכם, סוגיות חשובות והורת גורל בחייהם ובחיי ילדיהם, במקום שיעבירו את העניין לצדדים שלישיים - בית המשפט/בית הדין – אשר יקבלו את ההכרעות עבורם.
החוק לתיקון דיני משפחה (מזונות), התשי"ט – 1959, קובע כי על בעל לזון את אשתו בהתאם להוראות הדין האישי החל עליו, כל עוד הם נשואים. על יהודים חלים דיני המשפט העברי וחובתו של בעל לזון את אשתו קמה עם ברית הנישואין שלהם, והיא קיימת כל זמן שברית הנישואין לא הותרה.
הדרך הטובה והרצויה ביותר להסדיר את נושא מזונות הילדים, היא בהסכמה של שני הצדדים לגבי גובה המזונות של ילדיהם. חתימה על הסכם מיטיבה בדרך כלל עם הצדדים ועם הילדים. אולם, ברוב המקרים לא מצליחים לצערי הצדדים להגיע להסכמה ולכן יש צורך בהגשת תביעה.מומלץ עד מאוד שלא להגיש תביעה למזונות ללא קבלת ייעוץ משפטי וללא ליווי וייצוג של עורך דין.
החזקת ילדים וזמני שהות עוסקים ביחסים המשפטיים והמעשיים שבין הורה לילדיו וחלוקת זמני השהות של הילדים עם על אחד מההורים.
אימוץ הוא הליך המקנה לאדם מעמד חוקי של הורה על ילד שנולד לאנשים אחרים.אימוץ הינו הליך בעל מטרות חברתיות רבות:
א. סיפוק צורכי הילד, כאשר המשפחה המאומצת משמשת כמשפחה טבעית לכל דבר.
ב. מתן אפשרות לחשוכי ילדים למלא את ייעודם.
ג. שחרור ההורים הביולוגיים ממטלת גידול הילד שנמסר לאימוץ.
חטיפת ילדים (Child Abduction) הינה הרחקה של ילד ממקום המגורים הקבוע שלו, על ידי אחד מההורים ובלי לקבל על כך את הסכמת ההורה האחר, או אישור בית משפט.מדובר במעשה חמור וקשה שבדרך כלל נעשה מתוך מניעי נקמה, או מצוקה ואשר אינו מתחשב בטובת הילד.על פי נתוני משרד העבודה והרווחה, בישראל נחטפים מידי שנה כ- 40 ילדים..
זכותו של קטין לדעת מי הוריו, הינה זכות הנגזרת מחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.לקטין זכות לדעת מניין הוא בא, מה מוצאו ומה הייחוס המשפחתי שלו. כמו כן לעניין קביעת אבהות יש השלכות ממוניות, נפשיות, פסיכולוגיות ובריאותיות, בעניינים כגון:
א. ירושה.
ב. מזונות
ג. הסדרי ראיה
סרבנות גט היא מצב בו בעל מסרב לגרש את אשתו כאשר היא תובעת גירושין, או כשאישה מסרבת לקבל גט מבעלה, כאשר הוא תובע גירושין.
בישראל, נישואין וגירושין כדמו"י הינם בסמכות הבלעדית של בתי הדין הרבניים, שלהם מונופול מוחלט בעניינים אלו.
הסכם ממון הוא הסכם שנכתב ומאושר במצב חיובי, אשר צופה ומסדיר מצב משברי ומומלץ מאוד במקרים רבים.
הסכם ממון הוא הסכם הצופה פני עתיד ומטרתו להסדיר את חלוקת הרכוש ושאר הנושאים הרלוונטיים לגירושין, בהתאם לרצונם של הצדדים, כקבוע בהסכם.
מהו איזון משאבים? בנוגע לאיזון משאבים יש לעשות אבחנה בין זוגות שנישאו לפני 1.1.74 לבין זוגות שנישאו לאחר תאריך זה.
1. על זוגות שנישאו לפני 1.1.74 תחול "הלכת השיתוף".
2. על זוגות שנישאו לאחר 1.1.74 יחול "איזון המשאבים".
חלק מרכזי מההליך המשפטי מתרחש בבתי המשפט (לענייני משפחה, מחוזי, עליון) ובבתי הדין הרבניים (האזוריים והגדול בירושלים).
עורכת דין גריכטר מופיעה במשך שנים רבות, כמעט מידי יום, בערכאות המשפטיות השונות.
עורכת דין גריכטר צברה ניסיון רב מאוד בהופעות אלו והיא מכירה היטב את המערכת.